Majstorski specijalitet koji uspeva svima: Spremite brz obrok kojem niko neće odoleti, pravo čudo od recepta
Foto: Stefan Simonovski / Alamy / Alamy / Profimedia

probajte

Majstorski specijalitet koji uspeva svima: Spremite brz obrok kojem niko neće odoleti, pravo čudo od recepta

Vrlo je jednostavna za pripremu i u njoj možete uživati u bilo koje doba dana.

Objavljeno:

Decembar je mesec kada se broje osmesi, a ne kalorije. Hladna jutra traže tople, zasitne zalogaje, a razljevuša je upravo jedan od onih recepata koji mirišu na dom, detinjstvo i bezbrižnost.

Razljevuša, ljevuša, razljevak, bosanska pita ili prijesnac – sve su to isti nazivi za domaći specijalitet koji nas vraća u detinjstvo!

Vrlo je jednostavna za pripremu i u njoj možete uživati u bilo koje doba dana.

Ova pita je savršena kombinacija omleta, proje i mekanog hleba – jednostavna za pripremu, a toliko ukusna da nestane sa stola dok je još topla.

Idealna je za doručak, večeru ili kao brz obrok uz jogurt ili kiselo mleko.

Vreme pripreme:

  • 30 minuta

Sastojci:

  • 1 šolja glatkog brašna (tip 500)
  • 2 jaja
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 kašika kajmaka
  • 1 kašika masti
  • oko 3/4 šolje mleka
  • 250 g izmrvljenog belog sira
  • mast za podmazivanje pleha

Priprema:

U dubljoj činiji umutite jaja, pa dodajte so, kajmak i mast. Sipajte mleko i sve dobro sjedinite. Zatim dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kratko promešajte, tek toliko da se smesa ujednači. Na kraju umešajte izmrvljen sir.

Pleh premažite mašću i izlijte pripremljenu smesu. Poravnajte površinu i stavite da se peče u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Razljevušu pecite 15 do 20 minuta, dok lepo ne porumeni i ne dobije zlatnu koricu. Najbolja je dok je topla, uz čašu jogurta ili kiselo mleko.

Pitu možete preliti jogurtom ili premazati sa dve, tri kašike pavlake ili je poslužiti u tanjiru sa čašom omiljenog mlečnog napitka sa strane.

Savet plus: Ako želite u nju možete dodati spanać, čvarke ili neki dodatak po vašoj želji.

Bonus video:

01:43

JEDNOSTVAN RUČAK UZ SLATKIŠ NA KRAJU NA ZLATIBORSKI NAČIN! Obradujte ukućane ovim receptom: Brzo, lako, a ukusno

(Espreso/24sedam/prenosi:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.